ГоловнаПолітика

Великобританія готова допомогти Україні повернути гроші з офшорів

Робота з повернення активів дуже складна, і вона може продовжуватися тривалий час

Великобританія готова допомогти Україні повернути гроші з офшорів
Саймон Смит
Фото: ukinukraine.fco.gov.uk

Шанси повернути в Україну кошти, виведені екс-чиновниками, дуже великі.

Про це заявив посол Великобританії в Україні Саймон Сміт на прес-конференції, повідомляє УНН.

Сміт повідомив, що зараз в Україну з різних британських відомств прибуло багато експертів, які почали свою роботу з визначення можливої наявності у Великобританії незаконно привласнених активів.

"Я не можу вам дати конкретні деталі, але я можу сказати, що вони вже ідентифікували кілька конкретних справ, за якими перспективи щодо визначення активів і повернення їх в країну дуже великі", - сказав Сміт.

"Досвід говорить, що робота з повернення активів дуже складна, і вона може тривати тривалий період, щоб дати конкретні результати", - додав Сміт.

Посол підкреслив, що Великобританія зацікавлена співпрацювати з Україною в цьому напрямку і погодилася провести в Лондоні міжнародну конференцію щодо повернення активів наприквітня. Зокрема, він додав, що очікує приєднання представників української влади.

Нагадаємо, раніше Великобританія заявила про готовність допомогти українській владі активізувати пошуки і процес повернення в Україну розкрадених активів і виведених за кордон коштів режимом Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram