ГоловнаПолітика

Армії дозволили використовувати благодійні пожертви

Під час підготовки до захисту від збройної агресії

Армії дозволили використовувати благодійні пожертви
Фото: EPA/UPG

Народні депутати України підтримали в цілому законопроект №4491 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення матеріально-фінансового забезпечення обороноздатності держави". За відповідне рішення проголосував 231 депутат.

Закон визначає, що під час підготовки до збройного захисту держави або її захисту у разі збройної агресії або збройного конфлікту фінансування національної оборони держави, Збройних сил України, мобілізаційної підготовки та мобілізації може здійснюватися додатково за рахунок благодійних пожертвувань фізичних та юридичних осіб в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Відповідні зміни вносяться до законів "Про оборону України", "Про Збройні сили України", "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", "Про гуманітарну допомогу", "Про благодійну діяльність та благодійні організації".

Нагадаємо, 15 березня стартувала акція "Підтримай Українську армію". Станом на 7 квітня на рахунки Міністерства оборони України в рамках акції "Підтримай Українську армію" надійшло вже понад 88 млн грн від юридичних і фізичних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram