ГоловнаПолітика

Росія не має наміру перетинати кордони України, - МЗС РФ

Сергій Лавров тільки хоче, щоб західні країни припинили безчинства і усвідомили свою відповідальність.

 Росія не має наміру перетинати кордони України, - МЗС РФ

У Росії немає ніяких намірів та інтересів перетинати кордони України.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв'ю програмі "Вісти в суботу з Сергієм Брильовим", передає РИА "Новости".

"У нас абсолютно немає ніякого наміру та інтересів перетинати кордони України. Ми тільки дуже хочемо, щоб робота (врегулювання ситуації в Україні) була колективною і щоб ті безчинства, які західні країни намагаються замести під килим і представити ситуацію в милостивих тонах і фарбах, були припинені, щоб вони усвідомили свою відповідальність ", - сказав міністр.

Так Лавров прокоментував побоювання Заходу щодо можливої ескалації ситуації на російсько-українському кордоні.

У МЗС Росії продовжують стверджувати, що чотири міжнародні інспекції за участю представників України, Латвії, Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Естонії, Бельгії та Франції, проведені на європейській частині Росії в березні, не зафіксували жодної військової діяльності, крім заявленої раніше.

Нагадаємо, напередодні керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що протягом останньої доби продовжувалося перекид російських військ до кордону РФ з Україною.

За його інформацією, в Ростовській області зафіксовані колони техніки, що прямують до кордону, в районі м. Міллерово, смт. Тарасівський, г.Каменськ-Шахтинський, у складі 150 БТР і 400 одиниць автомобільної техніки.

29 березня Тимчук повідомив, що в районі Брянська ідентифіковано ешелон з бронетехнікою, що рухався в бік кордону. У складі перевезеної техніки - новітні російські танки Т-90.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram