ГоловнаПолітика

Міліція затримала голову "Нафтогазу" (Додано відео)

Євгена Бакуліна підозрюють у заподіянні 4-мільярдного збитку державі

Міліція затримала голову "Нафтогазу" (Додано відео)
Фото: comments.ua

Міністерство внутрішніх справ затримало голову НАК "Нафтогаз" України Євгена Бакуліна.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова МВС Арсен Аваков.

"У рамках розслідування корупційних схем у газовій галузі співробітники МВС сьогодні затримали голову правління НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна", - написав він зокрема.

За його словами, Бакуліна затримано через три епізоди діяльності злочинної групи, які розслідує Слідче управління МВС і які завдали збитків державі на суму близько 4 мільярдів доларів США.

"І це далеко не повний перелік сумнівних схем і операцій, що потрапили на очі наших слідчих", - написав міністр.

"Боюся, безкомпромісне розслідування, що ведеться сьогодні, призведе просто до колосальних цифр завданих збитків і безлічі відомих персоналій, які причетні до цього. Зокрема і до попереднього, і до нинішнього політикуму", - додав він.

При цьому він зазначив, що вирішив розширити слідчу групу й уживе всіх заходів, аби політики не втручалися в розслідування.

"Не як міністр, як звичайна людина скажу - цинізм і "простота" крадіжки в низці схем просто кричущі! Таке могло відбуватися тільки в атмосфері тотальної вседозволеності і потурання з боку верхів колишнього уряду, МВС і прокуратури", - резюмував голова відомства.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що міліція проводить обшук у "Нафтогазі".  Зазначимо, що "Нафтогаз" є однією з найбільших компаній України. Він монополіст у транспортуванні газу транзитними газопроводами, монополіст у транспортуванні нафти нафтопроводами, найбільший видобувач газу і нафти в Україні.

У 2013 році компанія отримала 12,5 млрд грн збитків із доходом 74,6 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram