ГоловнаПолітика

СК РФ порушив справу проти ГПУ

Причиною такого кроку стало порушення провадження проти командувача ЧФ РФ

СК РФ порушив справу проти ГПУ
Фото: www.vestikavkaza.ru

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу проти посадових осіб Генпрокуратури України.

Про це повідомляє сайт СК РФ.

Приводом для такого кроку стало порушення кримінальної справи проти командувача Чорноморського флоту віце-адмірала Олександра Вітка.

За версією російських слідчих, порушення кримінальної справи проти Олександра Вітка скеровано на дестабілізацію ситуації в Криму.

"При цьому командувач Чорноморського флоту як громадянин Росії й офіцер Російських збройних сил діяв і діє відповідно до російсько-українських угод про базування російського флоту в Україні. Інкриміновані йому українською Генпрокуратурою дії не мають під собою жодних підстав, оскільки Олександр Вітко діяв відповідно до норм російського і міжнародного права, а також нормативних документів міноборони РФ", - сказано в повідомленні.

Встановлюють конкретних посадових осіб Генпрокуратури України, які ухвалили це рішення, "яких притягнуть до кримінальної відповідальності згідно з російським законодавством і нормами міжнародного права".

Нагадаємо, 5 березня виконувач обов'язків генпрокурора Олег Махніцький повідомив, що ГПУ відкрила кримінальне провадження проти командувача Чорноморського флоту Росії віце-адмірала Олександра Вітка за підозрою у скоєнні диверсій в Криму і підбурюванні до державної зради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram