ГоловнаПолітика

Добкін подасть апеляцію на рішення суду

У матеріалах справи сепаратизмом і "не пахне", сказав екс-губернатор

Добкін подасть апеляцію на рішення суду

Колишній голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін вважає незаконним обрання йому запобіжним заходом утримання під домашнім арештом і має намір подавати апеляцію.

Про це він заявив сьогодні ввечері після закінчення судового засідання в Печерському суді Києва.

"Звичайно, будемо захищатися, подамо апеляцію. Те, що я бачив у матеріалах справи, там сепаратизмом і "не пахне", - сказав він.

Добкін ще раз наголосив, що наполягає на необхідності федералізувати Україну, оскільки це, на його думку, відповідає європейським тенденціям.

Окрім того, підозрюваний заявив, що не відмовляється від свого рішення балотуватися в президенти і має намір найближчим часом подати документи в Центральну виборчу комісію на реєстрацію.

Нагадаємо, 11 березня суд посадив Михайла Добкіна під домашній арешт. Згідно з рішенням суду, він повинен щодня з 14:00 до 9:00 перебувати у своїй квартирі в Києві.

Екс-губернатора Харківської області затримали правоохоронці в Генпрокуратурі, куди він прибув із Харкова.

Йому вручили підозру у "скоєнні навмисних дій представником влади, які виражалися в публічних закликах до зміни меж території України і порушення порядку, встановленого Конституцією України".

За цією статтею можливе позбавлення волі строком до 5 років. Партія регіонів вважає арешт Добкіна актом політичного переслідування.

Власник компанії System Capital Management Рінат Ахметов готовий внести заставу для звільнення Добкіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram