ГоловнаПолітика

Ахметов виступив проти арешту Добкіна

Бізнесмен просить владу не розпалювати ситуацію на південному сході України

Ахметов виступив проти арешту Добкіна
Фото: scm.com.ua

Український бізнесмен Рінат Ахметов закликав нову українську владу не розпалювати ситуацію на південному сході України. Заяву він зробив у зв'язку із затриманням екс-голови Харківської обладміністрації Михайла Добкіна.

"Я звертаюся до нової влади. Сьогодні дуже складна політична і психологічна ситуація на південному сході країни. І коли влада бере під варту одного з лідерів сходу, це не заспокоює, а ще більше розпалює ситуацію в регіоні. Винен чи не винен Михайло Добкін, повинен визначити незалежний суд після слідства", - йдеться в заяві Ахметова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Я не маю точної інформації про мотиви його (Михайла Добкіна, - Ред.) затримання. Але можу здогадуватися, що це пов\'язано з політикою. І тільки з політикою, яка розколює країну. Я завжди говорив, що ворогів не треба робити ворогами, їх потрібно робити друзями.

— Геннадій Кернес, мер Харкова

На його думку, поки йде слідство, політик повинен залишатися на волі.

"За ним стоять сотні тисяч людей. Я готовий внести будь-яку необхідний заставу для цього. І особисто поручитися за Михайла Добкіна. У нас єдина мета - незалежність і цілісність країни. Якщо ми цього хочемо, з такими популярними лідерами регіонів, як Михайло Добкін, треба вести діалог, а не садити їх у тюрми", - зазначив Ахметов.

Нагадаємо, вчора екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна затримали правоохоронці в Генпрокуратурі, куди він прибув із Харкова. Сьогодні в Шевченківському суді Києва має відбутися засідання про обрання йому запобіжного заходу, наразі Добкін перебуває в ІТУ СБУ. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram