ГоловнаПолітика

США не визнають результатів кримського референдуму, - Пайєтт

За словами посла, в захисті України США "готові йти далі санкцій"

США не визнають результатів кримського референдуму, - Пайєтт
Фото: www.day.kiev.ua

США не визнають результатів референдуму про подальшу долю Криму, заявив посол Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт.

"США не готові визнавати будь-які результати так званого референдуму, який збираються провести через шість днів", - сказав він сьогодні в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

США, за його словами, продовжують вважати Кримський півострів частиною України.

Також Пайєтт зазначив, що США готові вводити санкції щодо Росії за її військове вторгнення в Україну: "Ми використаємо низку санкцій, щоб ці військові дії дорого коштували Росії".

Посол додав, що США "готові йти і далі, якщо ситуація ускладнюватиметься", і нагадав, що Сполучені Штати зобов'язалися використовувати всі зусилля, щоб досягти успіху в дипломатичному процесі врегулювання конфлікту, щоб забезпечити територіальну цілісність України.

Крім того, Пайєтт заявив, що "США підтримають будь-якого (президента, - ред.), хто переможе під час демократичних виборів, будь-кого, кого обере український народ".

За його словами, головне, щоб ці вибори були вільними, з дотриманням міжнародних стандартів "та з урахуванням демократичного мандата, який стоїть перед Україною".

Нагадаємо, самопроголошена кримська влада продовжує готуватися до проведення референдуму щодо приєднання Криму до території Росії, незважаючи на його антиконституційність і офіційну заборону нової діючої влади в Україні. Так, підготовлено бюлетені трьома мовами і списки, незважаючи на закритий доступ до офіційного Держреєстру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram