ГоловнаПолітика

Європарламент закликав Україну захистити російську мову і провести вибори ВР

Позачергові вибори нардепів мають провести до 2015 року, вважають у Європі

Європарламент закликав Україну захистити російську мову і провести вибори ВР

Європейський парламент закликав організувати позачергові вибори у Верховну Раду якнайшвидше після президентських і не пізніше, ніж кінець 2014 року.

Про це йдеться в резолюції ЄП щодо України, схваленій більшістю депутатів в останній день пленарної сесії.

"(Європарламент) вважає, що парламентські вибори мають організувати якнайшвидше після президентських виборів і до кінця року", - сказано в резолюції.

Також Європарламент підкреслив необхідність забезпечення вільних і справедливих президентських виборів. У зв'язку з цим Європарламент наполегливо рекомендує Верховній Раді ухвалити необхідне законодавство про вибори згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії, зокрема новий закон про фінансування політичних партій, пише "РБК-Україна".

Крім того, як повідомляє ІТАР-ТАРС, у резолюції є заклик до Верховної Ради і нового уряду дотримуватися прав меншин, зокрема у мовній сфері.

Парламентарі закликали "всі сторони конфлікту і треті країни поважати і підтримувати єдність і територіальну цілісність України". "Всі українські політичні сили і залучені в процес міжнародні суб'єкти мають спільно працювати на благо територіальної цілісності та національної єдності України, беручи до уваги культурну та лінгвістичну складову країни та її історії", - наголошується в документі.

Депутати звернулися до Верховної Ради із закликом "дотримуватися права меншин на використання російської та інших мов меншин". "Нове законодавство України маухвалити згідно із зобов'язаннями країни перед Європейською хартією регіональних мов", - підкреслюється в резолюції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram