ГоловнаПолітика

Яценюк про "мирну" угоду: я зробив усе, що міг

Лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк на засіданні фракції, де обговорюється питання підписання "мирної" угоди з президентом Віктором Януковичем, виклав свою аргументацію щодо необхідності таких кроків.

"Мене не турбують рейтинги нашої політсили і мої особисті, бо якщо не буде країни, не буде нічого", - почав виступ Яценюк.

"Так, ця угода не вирішує всі питання, але я кажу чесно, я більше зробити не можу. Хочете, шукайте, говоріть замість мене", - звернувся лідер "Батьківщини" до депутатів, додавши, що Янукович контролює частину країни, у нього є свій електорат, і на це не можна не зважати.

"Цей документ передбачає створення коаліційного уряду. Ми маємо зараз взяти владу. Я не знаю, наскільки ми її візьмемо, але ми мусимо. Я ледве умовив "Свободу" погодитися з цим пунктом, тому що у нас з урядом зараз хана. Ви це розумієте???" - Яценюк перейшов на крик.

При цьому він зазначив, що опозиція вже починає процес конституційної реформи, "справжньої" реформи.

"Хто хоче відставки? Та не підпише він відставку!!!! Ви не розумієте цього!?? Не підпише!" - продовжив Яценюк підвищеним тоном про відставку Президента.

Прокоментував він і заяву щодо необхідності звільнення Тимошенко.

"Що сказала Юля: "Не думайте про мене! Думайте про Україну!" Хіба ви цього не знаєте? Або ви не розумієте, що якщо ми зараз не виграємо, вона не вийде? Не знаєте ви цього??? Хто тут ще сумнівається, що навіть якщо у нас буде рішення ЄСПЛ, дійсна влада не імплементує його", - знову перейшов на крик Яценюк.

Після цього він запропонував колегам перейти до голосування.

 

"Тут або всі або ніхто (голосують), ніякого "утримався" і т.д. Я не знаю, що буде далі і кажу це чесно. Але ми маємо зараз ухвалити рішення", - резюмував Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram