ГоловнаПолітика

Фюле назвав основні умови фіндопомоги Україні від ЄС

ЄС готовий підтримувати "новий інклюзивний Кабінет Міністрів"

Фюле назвав основні умови фіндопомоги Україні від ЄС
Фото: Макс Левин

Євросоюз визначив основною умовою для надання фінансової допомоги Україні проведення реформ усередині країни.

Про це повідомив європейський комісар з питань розширення та європейської політики добросусідства

Штефан Фюле.

"Щодо фінансової допомоги, тобто умов. Ці умови такі: реформи, реформи, реформи", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема єврокомісар зазначив, що надання фіндопомоги не пов'язане з майбутнім підписанням Угоди про асоціацію Україна - ЄС, а тільки з реформами.

При цьому єврокомісар уточнив, що створення ЗВТ між Україною та ЄС створить додаткову платформу для проведення реформ в Україні.

Щодо нового українського уряду, то, за словами Фюле, ЄС готовий підтримувати "новий інклюзивний Кабінет Міністрів", який проводитиме необхідні реформи всередині країни.

"Ми хочемо, щоб ця фінансова допомога стала можливою або у формі грантів, або у формі кредиту для посилення розвитку країни та зміцнення її суверенітету", - наголосив єврокомісар.

Фюле зазначив, що готовий сьогодні проінформувати президента Віктора Януковича про фінансову допомогу, яку може надати Євросоюз Україні.

Нагадаємо, напередодні голова дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон заявила про готовність ЄС надати економічну підтримку Україні у проведенні реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram