ГоловнаПолітика

Рибак: закон про амністію виконується

При цьому не дотримано умови, за якої закон мав набути чинності

Рибак: закон про амністію виконується
Фото: Макс Левин

Голова Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що "закон про амністію виконується українською владою послідовно і повною мірою".

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "Рада", повідомляє прес-служба парламенту.

Рибак повідомив, що звернувся до генерального прокурора з проханням проінформувати керівництво парламенту з цього питання, тому що "є заяви низки лідерів радикальних угруповань з Майдану, що закон про амністію не виконується".

"За інформацією, яка надійшла вчора, йде послідовне звільнення затриманих під час заворушень і протистоянь", - сказав Рибак. Він зазначив, що, за повідомленням самих опозиціонерів, затриманими залишаються близько 50 осіб, а понад 200 осіб уже вийшли на свободу з місць, де їх утримували.

Керівник парламенту висловив переконання, що всі, хто перебуває за ґратами за участь в акціях, будуть звільнені, кримінальне переслідування буде завершено, "щоб нікого не переслідували слідчі органи". При цьому Рибак зазначив, що мітингувальники також повинні виконувати свої зобов'язання: розблокувати приміщення державних установ, обласних адміністрацій, вулицю Грушевського. "Влада та органи місцевого самоврядування повинні працювати", - зазначив він.

Нагадаємо, в законі про "амністію" прописано умови, виконання яких необхідне для звільнення демонстрантів. Так, учасники протесту мають звільнити всі незаконно захоплені будівлі в Києві та інших населених пунктах України, а також допустити чиновників на робочі місця. Крім того, необхідно прибрати барикади з вулиці Грушевського в центрі столиці, а також звільнити інші вулиці, площі, провулки, бульвари, "крім тих, на яких відбуваються мирні акції протесту". Закон запрацює тільки після того, як Генпрокуратура оголосить про виконання протестувальниками всіх умов. На це їм відводиться 15 днів. Якщо ж ГПУ не розмістить до 17 лютого відповідного повідомлення, закон утратить чинність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram