ГоловнаПолітика

Тимошенко закликала лідерів опозиції відмовитися від пропозиції Януковича

За її словами, народ України вийшов на площі не за посади для лідерів опозиції

Тимошенко закликала лідерів опозиції відмовитися від пропозиції Януковича
Фото: Макс Левин

Опозиція не повинна погоджуватися на пакет поступок, які пропонує влада, а мусить наполягати на докорінних змінах у країні.

Про це заявила екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко у відкритому листі, оприлюдненому на її офіційному сайті.

"Мені шкода, що досі не мала зв'язку із зовнішнім світом і не могла висловити своє ставлення до останніх пропозицій влади про врегулювання кризи. Я звертаюся до лідерів опозиції з проханням категорично не приймати тих принизливих умов, які запропонувала влада", - заявила Тимошенко.

За її словами, народ України вийшов на площі не за посади для лідерів опозиції і навіть не за скасування диктаторських законів. Люди прагнуть докорінно змінити своє життя, встановити в Україні справедливість і шлях до європейських цінностей. Іншої можливості вони вже не матимуть - зазначила екс-прем'єрка.

"Політики ще не зрозуміли, що люди готові досягти своєї мети ціною власного життя, здоров'я і принесення в жертву своєї фізичної свободи. Я розумію їхнє прагнення і повністю підтримую. Виходом із кризи може бути тільки повне виконання всіма політиками вимог народу", - зазначила вона.

Тимошенко також наголосила: якщо учасники протестного руху зупиняться хоч на хвилину, "країна за лічені миті опиниться в заручниках тиранії на багато років".

"Сьогодні тільки ви можете захистити всі покоління українців. Я завжди з вами і завжди за вас", - резюмувала Тимошенко.

Нагадаємо, в суботу, 25 січня, відбулися переговори лідерів опозиції з президентом, під час яких Віктор Янукович запропонував голові фракції "Батьківщина" Арсенієві Яценюку посаду прем'єр-міністра, лідерові партії "УДАР" Віталієві Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань. Голова держави також погодився змінити Конституцію і готовий створити робочу групу для переходу до парламентсько-президентської республіки. Згодом Яценюк зазначив, що опозиція не в захопленні від пропозиції очолити Кабмін і розділити відповідальність з діючою владою, оскільки країна перебуває на межі банкрутства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram