ГоловнаБлогиБлог Дениса Москаля

Диктаторські закони скасовані. Ціною людських життів…

Верховна Рада на позачерговій сесії скасувала скандальні «закони», прийняті 16 січня з порушенням Регламенту у ручному режимі, які у народі одразу охрестили диктаторськими. При чому, скасувала спокійно, без бійок, голосуючи за допомогою системи «Рада», не порушуючи законодавство.

Фото: Макс Левин

Виявляється, це можливо. Дуже прикро, що для того, щоби Верховна Рада у нормальний спосіб працювала і приймала закони так, як це передбачено Регламентом, знадобилися людські жертви. Невже потрібно було загубити чотири життя і ще сотні покалічити, щоби парламент бодай почав працювати цивілізованим і законним способом?

Народні обранці, які покликані представляти інтереси народу, починають дослухатися до народу тільки після того, як пролилась кров цього народу.

Приймаючи ці «закони» 16 січня, Верховна Рада створила проблему для всієї країни, щоби потім «героїчно» її вирішувати. Невже настільки складно цивілізованим способом ухвалювати закони, які відповідають інтересам суспільства, не приймати рішень, що обмежують права людини, не приймати рішень, спрямованих проти народу? Невже для цього потрібні були вбивства людей?

Тільки тоді, коли для кожного представника влади і правоохоронних органів людське життя стане цінністю, можна сподіватись на позитивні зміни. Дуже хочеться вірити, що такі зміни уже настають.

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram