Рецепт до 28

Ситуація в регіонах зараз важить у справі українського протесту. Влада фізично втрачає у вазі, коли відмобілізувала силовиків на Київ і залишила регіони «напризволяще».

Фото: EPA/UPG

Викладаю законний спосіб нарощення м’язів протесту на місцях. Поле дії – Західна і Центральна Україна.Цілі – перші посадові особи місцевих адміністрацій, силовики, місцеві депутати, будівлі та площі перед ними та члени ПР. Учасники – небайдужі представники місцевих громад та активісти.

Мирним протестом місцевих адміністрацій будинки в облогу. Вимагайте від голів виконавчої вертикалі писати заяви про звільнення з посад. Не вірте ніяким скиглінням, про те, що влада відповідальна за стан справ і таке інше (знаю про що кажу). Кілька годин блокування в кабінетах, або крики «Ганьба!» під хатою зроблять свою справу.

Силовики. Їх небагато, особливо в районах. Вимоги дуже прості – нейтралітет, не заважайте нашим мирним акціям і узаконьте самооборону. На рівні з дільничними. Настільки як дозволяє законодавство проте вже й негайно. В обласних центрах їх більше. Окрім міліції вартує переговорити з усіма пернатими підрозділами. ДАІвцям підказати що нема чого зупиняти і переписувати номери автобусів – хай за них робить це система «Рубіж» і строго попередити про складання фальшивих протоколів про порушення ПДР.

Місцеві депутати. Збирайте їх вимагайте створення Народних Рад, виконкомів і самооборони. Тих таки консультацій з силовиками та нав’язливих вимог головам РДА (вище).

Будівлі та площі перед ними. Там добре дивляться барикади. З будь-яких матеріалів. Повідомляйте місцеві ради про це, робіть їх швидко, розпалюйте багаття, ну Ви бачили – у Києві все є. Далі намети, а там, як поталанить і обігрів у адмінбудівлях.

Члени Партії регіонів. Мають бізнес, впливи які бояться втратити. 10+ людей під робочим місцем чи їх власністю у вигляді працюючої фірми з плакатами та криками покинути ряди – сила !!! Добре працює біля осель, союзниками стають родини та сусіди.

Чому важливо саме до 28? Щоб нас одні не злили, а інший не кинув!

Олександр Ганущин Олександр Ганущин , Голова Львівської обласної ради (2015-2020)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram