ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Центрвиборчком урізав витрати на вибори

Зокрема, суму на агітацію зменшено більш ніж на 2 млн.

Центрвиборчком урізав витрати на вибори

Центральна виборча комісія внесла зміни у Кошторис витрат на підготовку і проведення виборів народних депутатів України 28 жовтня.

Рішення зумовлено меншою, ніж очікувалося, кількістю кандидатів у нардепи, повідомила під час засідання комісії її член Жанна Усенко-Чорна.

"Необхідність прийняття цього проекту обумовлена правильністю перерозподілу видатків між низкою статей у кошторисі ЦВК, що пов'язано з меншою кількістю кандидатів у народні депутати", - сказала вона, повідомляє УКРІНФОРМ.

Зокрема, за словами Усенко-Чорної, нині зареєстровано 2 655 кандидатур, тоді як очікувалося 5 625. Тому ЦВК, на її думку, має можливість більш ефективно розподілити кошти, виділені на оплату послуг ЗМІ для забезпечення ведення кандидатами передвиборної агітації.

Зокрема, зменшено на 2 млн 345 тис. 790 грн суму витрат за позицією №2 і, відповідно, збільшено на 220 тис. 790 грн в позиції №7 - виготовлення нагрудного значка народного депутата України.

Також збільшено на 2 млн 50 тис. грн витрати на оплату послуг зв'язку через необхідність доставки виборчої кореспонденції в окружні виборчі комісії.

ЦВК передбачила ще 75 тис. грн на додаткові витрати.

Нагадаємо, 20 серпня ЦВК отримала 1,2 млрд грн на вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram