ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Порошенко зійшов із передвиборної дистанції

Конфлікт сімей Калєтніка і Порошенка вирішено?

Порошенко зійшов із передвиборної дистанції
Алексей Порошенко
Фото: http://polittech.org

Олексій Порошенко, який балотувався у Верховну Раду від 16 виборчого округу у Вінницькій області, припинив свою передвиборну кампанію.

Про це повідомив міністр економічного розвитку і син Олексія Порошенка Петро Порошенко, перебуваючи з візитом у смт Піщанка Вінницької області.

"Ця кампанія - дуже непроста, тому сім'я Порошенка прийняла рішення про те, що Олексій Іванович Порошенко припиняє участь у виборчій компанії", - сказав він.

Під час свого виступу він також зазначив, що, незважаючи на припинення участі у виборах, його сім'я і надалі буде відстоювати інтереси округу.

"Мій батько буде з вами, він буде відстоювати інтереси свого округу як депутат Вінницької обласної ради, і я зроблю все від себе залежне, щоб на законодавчому рівні інтереси кожного виборця округу, який підтримав Олексія Порошенка, були почуті та підтримані, незалежно від того, хто стане народним депутатом", - додав Петро Порошенко.

Нагадаємо, головним опонентом Олексія Порошенка у 16 виборчому окрузі є племінниця голови Державної митної служби Ігоря Калєтніка Оксана Калетнік. Можливо, тепер її шанси потрапити до Верховної Ради значно зросли.

Нагадаємо також, що в червні нинішнього року журналісти зафіксували, як голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов передав депутатові від ПР Григорієві Калетніку (братові можновладного чиновника) записку про те, що у 16 виборчому окрузі розгорівся конфлікт між двома зазначеними сім'ями. Скаргу написав нібито мер Могилева-Подільського, член Партії регіонів Петро Бровко, який пообіцяв підтримку Порошенкові-старшому, однак зіткнувся з погрозами з боку Калєтніка "ініціювати кримінальне переслідування".

І от сьогодні, через чотири місяці, Олексій Порошенко сходить із передвиборної дистанції.

Варто зазначити, що Оксана Калетнік проводить у Вінницькій області потужну агітаційну кампанію. Зокрема, до Дня незалежності організувала святкові концерти за участю Ауріки Ротару і Віктора Павліка, які не соромлячись агітували за племінницю голови Держмитслужби просто зі сцени. Зі своїми передвиборними обіцянками виступала і сама Оксана Калетнік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram