ГоловнаПолітика

Янукович намагається ліквідувати українську державність, - Львівська міськрада

Репресії та переслідування українців стають візитною карткою маріонеткового режиму Януковича, зазначено в заяві.

Янукович намагається ліквідувати українську державність, - Львівська міськрада
Фото: poltava.pl.ua

Львівська міська рада звинувачує Президента Віктора Януковича у спробі ліквідувати українську державність.

Про це йдеться у зверненні міськради до українського народу, ухваленому на позачерговій сесії.

За нього проголосували 72 із 74 присутніх депутатів (за мінімально необхідних 46).

"Ненависть до всього українського, дискримінація українців за національним принципом, репресії та переслідування українців стають візитною карткою маріонеткового режиму Януковича, який прискореними темпами йде до ліквідації української державності", - сказано у зверненні.

Також міськрада звинувачує Януковича в деукраїнізації інформаційного простору, русифікації освіти, науки, культури та громадської сфери.

На думку депутатів, це свідчить про підготовку до інтеграції України з Росією. "Підписання Президентом антидержавного й антиукраїнського за формою закону про мовну політику свідчить про перехід окупаційного режиму Януковича, Азарова, Табачника до політики відкритої русифікації та мовного геноциду титульної української нації", - сказано в ньому.

Також у зверненні сказано, що вибори у Верховну Раду 28 жовтня стануть прологом нової ери національно-визвольної та соціально-визвольної боротьби українців з окупантами.

Нагадаємо, Львівська міськрада вирішила провести 30 серпня позачергову сесію у зв'язку з набуттям чинності Закону "Про засади мовної політики" й ухвалити звернення до Конституційного Суду з проханням визнати цей закон неконституційним.

8 серпня Віктор Янукович підписав Закон "Про засади державної мовної політики", який передбачає встановлення офіційного використання регіональних мов у роботі місцевих органів державної влади в разі проживання щонайменше 10% носіїв на територіях, на яких поширена ця мова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram