ГоловнаПолітика

Янукович отримав привітання з Днем Незалежності від Путіна

Україну і Росію пов'язує спільна історія, наголосив Президент РФ.

Янукович отримав привітання з Днем Незалежності від Путіна
Фото: EPA/UPG

Президент України Віктор Янукович отримав привітання з Днем Незалежності від президента Російської Федерації Володимира Путіна.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови держави.

"Україна для Росії є не просто найближчим сусідом і пріоритетним партнером, а, перш за все, державою, з народом якої росіян пов'язують спільна історія, традиції дружби, спільні духовні та культурні корені", - наголосив у своєму листі президент РФ.

Володимир Путін наголосив на продуктивному характері відкритого й інтенсивного українсько-російського політичного діалогу, помітному зростанні взаємної торгівлі, поглибленні міжрегіональних контактів, розширенні культурно-гуманітарних обмінів.

"Усе це є міцною основою для подальшого розвитку двосторонніх відносин наших країн у всіх сферах. Значний імпульс співпраці надасть реалізація спільних проектів у таких високотехнологічних галузях, як авіабудування, атомна енергетика, космос", - акцентував він.

При цьому Путін зазначив, що на активізацію роботи в цих напрямках працюють домовленості, яких досягнуто під час нещодавнього засідання Українсько-російської міждержавної комісії.

"Переконаний, що інтересам наших країн і громадян відповідає подальше нарощування взаємовигідної взаємодії і у двосторонньому форматі, і в рамках інтеграційних процесів на теренах Співдружності Незалежних Держав", - додав він.

Володимир Путін побажав Вікторові Януковичу здоров'я й успіхів, а українському народові - щастя і процвітання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram