ГоловнаПолітика

Канада пропонує ввести санкції проти чиновників Януковича

Канада могла б відмовити у в'їзді особам, які зловживають владою.

Канада пропонує ввести санкції проти чиновників Януковича
Фото: zik.ua

Канада пропонує ввести санкції проти представників режиму українського Президента Віктора Януковича.

Про це заявив Парламентський секретар міністра закордонних справ Канади Боб Дечерт, пише сайт БЮТ із посиланням на статтю в Ukrainian Weekly.

"Канада могла б відмовити у в'їзді особам, які зловживають владою, і заморозити їхні активи. Обдумування подібних кроків відбувалося б в унісон тому, що пропонують США", - йдеться в статті Ukrainian Weekly "Ігри в "кішки-мишки" в Україні".

Також Дечерт запропонував, щоб Канада продовжувала працювати, проте не ратифікувала угоду про вільну торгівлю з Україною, поки держава не повернеться на шлях до верховенства права.

"Янукович, чия основна політика полягає в тому, щоб зробити багатих багатшими (його сім'я швидкими темпами піднімається на саму верхівку) і тримати опозицію у в'язниці, схоже, впевнений, що Канада й інші демократії не здатні його зупинити. Але вони повинні. Якщо вони не зупинять цей процес в Україні, це матиме наслідки для всього колишнього радянського простору. Погані уряди загрожують глобальному миру та безпеці, і це наша проблема, а не лише України", - зазначено в статті.

"Саме тому Канада разом з іншими демократіями стоятимуть на сторожі 16 серпня, коли відбудеться чергове засідання з розгляду касаційної скарги Тимошенко", - йдеться в статті.

Нагадаємо, раніше Канада висловила занепокоєння рішенням Вищого спеціалізованого суду, який укотре відклав розгляд касаційної скарги Юлії Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram