ГоловнаПолітика

Канада розчарована перенесенням розгляду касації Тимошенко

Представники Комітету парламенту Канади зробили звіт стосовно України.

Канада розчарована перенесенням розгляду касації Тимошенко
Фото: zik.ua

Канада стурбована рішенням Вищого спеціалізованого суду, який вкотре переніс розгляд касаційної скарги Юлії Тимошенко.

Про це сьогодні заявив парламентський секретар міністра закордонних справ Канади, член парламенту Канади Боб Декерт, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Сьогодні ми були дуже засмучені через рішення суду не задовольняти клопотання Юлії Тимошенко (розглядати касацію без неї) і не проводити слухання справи", - сказав Боб Декерт, який спостерігав за засіданням суду від імені уряду Канади.

Також він підкреслив, що "уряд і парламент Канади мають дуже велике занепокоєння через стан здоров'я Юлії Тимошенко, ставлення до неї і судові розгляди, які виглядають як політично вмотивовані".

Боб Декерт також повідомив, що в червні представники Комітету парламенту Канади з закордонних справ перебували в Україні та на основі цього візиту зробили звіт стосовно України, який було затверджено усіма представниками політичних партій канадського парламенту.

"У цьому звіті містився заклик до уряду Канади звернутися до української влади щодо негайного звільнення Юлії Тимошенко та інших політв'язнів, надати необхідне медичне лікування Юлії Тимошенко, Юрію Луценкові та Валерію Іващенкові, а також забезпечити проведення чесних і вільних виборів в Україні", - зазначив Декерт.

Варто зазначити, що сьогодні відбулося третє засідання суду з розгляду касації, яке було перенесено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram