ГоловнаПолітика
Спецтема
Ситуация с LB.ua

​Кошкіна назвала замовників "наїзду" на LB.ua

За словами шеф-редактора LB.ua, те, що відбувається зараз -аж ніяк не перша спроба "притиснути видання".

​Кошкіна назвала замовників "наїзду" на LB.ua

"Зокрема, у грудні МВС - за заявою якогось нашого нібито читача, в існуванні якого ми не впевнені - проводило перевірки, намагаючись вилучити сервери. Безпосереднім замовником цього, як нам тоді вдалося з'ясувати, був один з вищих чиновників АП. Команда про "наїзд" надійшла з його кабінету. Важливо розуміти, що я не маю на увазі зараз Президента, лише одного з вищих чинів АП", - повідомила Кошкіна.

"Увесь цей час за мною і моїми колегами велося стеження, прослуховувалися всі телефони. Ба більше, регулярно писалися доноси - я знаю, хто писав, хто читав, хто робив так, щоб я про це дізналася, і якої мети намагалися досягнути", - додала вона.

Справжніх ініціаторів нинішньої епопеї з прокуратурою редакція також знає - заявила Кошкіна. "Це той самий високопоставлений чиновник з АП, його друг - один із вищих чинів Кабміну, дуже ображений нашими останніми публікаціями і третій - безпосередній виконавець - один з одіозних заступників Генпрокурора, який має, до того ж, особисті мотиви, я наголошую - особисті - для помсти і зведення порахунків".

"Те, що відбувається - грамотно і ретельно спланована провокація. Провокація не просто проти окремо взятого ЗМІ, а проти країни, суспільства загалом, проти конкретно Президента, нарешті", - додала журналіст.

"Я абсолютно точно знаю, що ні Президент Янукович, ні генпрокурор Пшонка до ситуації, що виникла, не причетні. Ба більше - і Янукович, і Пшонка - такі самі, як і ми, жертви людей, які їх просто розводять і використовують, прикриваючись їхніми іменами. Ці люди - їхні підлеглі", - наголосила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram