ГоловнаПолітика

Янукович знайшов у Конституції принципи, що вимагають змінити її

Президент закликав долучитися до оновлення Основного закону.

Янукович знайшов у Конституції принципи, що вимагають змінити її
Фото: liga.net

Президент Віктор Янукович привітав співвітчизників із Днем Конституції України.

В оприлюдненому прес-службою голови держави зверненні з нагоди Дня Конституції зазначено: "Шістнадцять років тому молода Українська держава ухвалила Конституцію - Основний закон нашої країни. Він закріпив статус України як незалежної, демократичної і правової держави. Країни, в якій найвищою соціальною цінністю є людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека".

Однак, за словами Януковича, "динамічний розвиток України і світу ставить перед нами нові завдання".

"Зараз забезпечення принципів, гарантованих Основним законом, неможливе без змін в окремих положеннях Конституції. Ці зміни повинні стати базою для розвитку демократичних інститутів, ефективної судової реформи, розвитку місцевого самоврядування. Модернізація Конституції необхідна для наближення нашої країни до європейських норм у всіх сферах життя", - наголошено у зверненні.

На думку Президента, "оновлення Основного закону - це фактично основа нашого сучасного розвитку держави. Це - фундамент модернізації країни і наш борг перед майбутніми поколіннями".

Він наголосив, що "над оновленням Конституції вже працюють кращі фахівці у сфері права, громадські діячі й авторитетні політики. До роботи в Конституційній асамблеї залучено експертів Венеціанської комісії, Ради Європи та інших міжнародних організацій".

Через страх і намір забезпечити власну безпеку Януковичем створена Конституційна асамблея, щоб диктатуру однієї людини зробити конституціалізованою

— Юлія Тимошенко, екс-прем'єр України

Голова держави закликав "усе суспільство, всіх, кому не байдуже майбутнє держави", долучитися до оновлення Основного закону, "незалежно від політичних переконань і симпатій". "Адже ця робота - заради майбутнього України", - наголосив Президент.

Він висловив переконання, що "тільки спільними зусиллями можна змінити країну на краще".

"Разом ми побудуємо сучасну, сильну, заможну Україну. Країну, де кожен громадянин буде дійсно відчувати захист своїх прав, гарантований державою", - запевнив Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram