ГоловнаПолітика

ЄС не брав участі в підготовці "харківських угод", - Тейшейра

Посол прокоментував заяву євродепутата Ребекки Хармс.

ЄС не брав участі в підготовці "харківських угод", - Тейшейра
Фото: telegraf.by

Євросоюз не брав участі в процесі підготовки газових угод між Україною та Росією 2009 року.

Про це заявив посол Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра на брифінгу, коментуючи заяву євродепутата Ребекки Хармс про те, що контракти проходили експертизу Європейського співтовариства.

"Європейський Союз не раз говорив про те, що в період кризи договори було укладено між такими сторонами, як Україна та Росія, і в цьому процесі Європейський Союз участі не брав", - сказав Тейшейра.

При цьому він зазначив, що в ЄС привітали факт підписання цих документів.

"Єдине, що прозвучало з вуст представників Євросоюзу - що вони вітали розв'язання кризи на той момент", - зазначив посол ЄС.

Нагадаємо, 14 червня депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс на брифінгу в Харкові заявила, що газові угоди України з Росією, за які засуджено екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, до підписання пройшли експертизу Європейського співтовариства.

За її словами, до підписання газових угод було проведено необхідні консультації.

Зазначимо також, ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" 19 січня 2009 року підписали два контракти: купівлі-продажу на період із 2009 по 2019 рік; про обсяги та умови транзиту природного газу через територію України на період із 2009 по 2019 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram