ГоловнаПолітика

Тейшейра не просив про зустріч з Тимошенко, - ДПтС

Екс-прем'єра відвідали вже 27 іноземних гостей.

Тейшейра не просив про зустріч з Тимошенко, - ДПтС
Фото: http://fakty.ictv.ua

Глава представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра не звертався до ДПтС з проханням про зустріч з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в ЦКЛ №5 Харкова.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Пенітенціарної служби.

"Державна пенітенціарна служба України повідомляє, що пан Пінту Тейшера останнім часом не звертався до керівництва Качанівської виправної колонії (№54) з проханням про надання дозволу на зустріч з Юлією Тимошенко, до того ж жодних заяв від нього напередодні останнього його візиту в ЦКЛ "Укрзалізниці", який голова представництва ЄС здійснив у минулу неділю, не надходило", - сказано в повідомленні.

Пенітенціарна служба роз'яснює, що, згідно з діючим законодавством, на час перебування Тимошенко на лікуванні в ЦКЛ "Укрзалізниці" вона обмежена в праві побачень.

Водночас відомство зазначає, що інформація про це неодноразово розміщувалася на офіційному сайті Пенітенціарної служби.

"Незважаючи на це, продовжується практика перекручування інформації і мають місце упереджені коментарі про порядок організації побачень різних осіб з Тимошенко. Державна пенітенціарна служба нагадує, що представники Європарламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, інших міжнародних організацій у складі офіційних делегацій неодноразово мали можливість особисто ознайомитися з Качанівською виправною колонією, ЦКЛ №5, організацією реабілітаційного процесу Тимошенко і безпосередньо поспілкуватися з нею", - йдеться в повідомленні.

Водночас за час перебування Тимошенко в колонії та лікарні її відвідали 27 іноземців в рамках 9 візитів.

Нагадаємо, 17 червня Тейшейра повідомив журналістів, що Пенітенціарна служба не пустила його в ЦКЛ "Укрзалізниці" для зустрічі з Тимошенко.

Однак наприкінці травня Пенітенціарна служба заявила, що відмовила Тейшейрі у відвідуванні Тимошенко в лікарні, оскільки екс-прем'єра там уже неодноразово відвідували інші представники ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram