ГоловнаПолітика

БЮТ вимагає судити Тимошенко

Перенесення засідання фракція розцінюватиме як затягування справи.

БЮТ вимагає судити Тимошенко
Фото: www.segodnya.ua

Фракція "БЮТ-Батьківщина" вимагає розглянути касаційну скаргу Юлії Тимошенко 26 черевня і не переносити засідання.

Про це заявив голова фракції Андрій Кожем'якін на погоджувальній раді парламенту, повідомляє прес-служба БЮТ.

Кожем'якін нагадав, що 26 червня має відбутися касаційний розгляд скарги Юлії Тимошенко у так званій газовій справі Вищим спеціалізованим судом.

Юлія Тимошенко направила лист до суду з проханням проводити засідання без неї.

"Таким чином, не існує жодних підстав для того, щоб знову відкласти суд", - заявив Кожем'якін і додав, що фракція вимагає провести це засідання, яке буде "останнім іспитом для всієї системи українського судочинства".

"Якщо судді знову знайдуть якісь надумані причини для відкладення судового засідання, це стане останнім переконливим аргументом, що незалежного судочинства в Україні вже не існує", - підкреслив він.

"Затягування розгляду касаційної скарги вкотре свідчить про бажання влади затягнути в часі подання Тимошенко скарги в Європейський суд з прав людини, вирок якого може бути тільки один - виправдувальний", - додав Кожем'якін.

За його словами, фракція "БЮТ-Батьківщина" звертається до Президента з вимогою докласти всіх зусиль для забезпечення розгляду скарги Юлії Тимошенко відповідно до законодавства.

Андрій Кожем'якін також повідомив, що фракція "БЮТ-Батьківщина" зареєструвала відповідний проект постанови про забезпечення виконання резолюції Європарламенту щодо України і вимагає його першочергового розгляду.

Також Кожем'якін повідомив, що фракція буде наполягати на розгляді до 26 червня законопроекту про нормалізацію Кримінально-процесуального кодексу відповідно до норм законодавства ЄС і про виключення з КПК "сталінських статей" 364 і 365.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram