ГоловнаПолітика

Янукович: висновки європолітиків відштовхують мене від Європи

Президент вважає, що реакція західних лідерів на справу Тимошенко завчасна.

Янукович: висновки європолітиків відштовхують мене від Європи
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович розчарований завчасними висновками деяких європейських політиків про справу екс-прем'єрки Юлії Тимошенко.

Про це Віктор Янукович розповів кореспондентові американського видання Time, що в четвер опублікувало великий матеріал під назвою "Відверте інтерв'ю з Президентом України: "Політика - це здатність контролювати свої емоції".

"Звичайно, я розчарований завчасними висновками деяких європейських політиків, які не розуміють глибини цих питань і поспішають робити політичні заяви. Така практика відштовхує мене від Європи", - наголосив голова держави, відповідаючи на запитання про висловлювання окремих європолітиків про можливість бойкоту Євро-2012 напередодні турніру.

Янукович пояснив свою думку: "Наприклад, вони бачать фотографію Тимошенко із синцями і вони починають робити політичні заяви. Перш за все, Тимошенко відмовилася пройти офіційний медичний огляд. Чому вона відмовилася? Це (огляд - Ред.) є звичайною практикою, міжнародною практикою. Крім того, було проведено розслідування генерального прокурора. Були розслідування незалежних журналістів. Вона ні на секунду не зникала з камер спостереження, і ніхто її пальцем не торкався".

За словами Президента, "ніхто з персоналу, ніхто зі свідків не підтвердив, що якась сила була застосована проти неї". "Я не думаю, що, враховуючи ситуацію в Україні, співробітники виправних установ або хтось навколо зачепить пальцем Тимошенко. Психологічно це не видається можливим", - зауважив Янукович.

Водночас він констатував, що "Європа вибухнула на цю новину", почавши робити висновки. "Перш за все, для будь-кого, щоб з'ясувати це питання або будь-яке питання, потрібно небагато часу. Тільки-но я почув про це, я віддав наказ негайно розслідувати", - наголосив Янукович.

Але потім, за словами Президента, ніхто з європейських політиків не сказав про те, що вони, можливо, поспішили із заявами.

"Політика - це передусім здатність контролювати свої емоції. Можна говорити про що завгодно. Але якщо ви не цінуєте своїх слів, якщо ви не надаєте їм значення, а просто говорите все, то ваші слова не мають значення", - переконаний Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram