ГоловнаПолітика

Соболєв: посол Росії назвав гімн України російською народною піснею

Утім голова МЗС України проблем не побачив.

Соболєв: посол Росії назвав гімн України російською народною піснею
Сергей Соболев
Фото: Макс Левин

Нардеп від БЮТ Сергій Соболєв заявив, що вчора під час офіційного прийому, присвяченого Дню Росії, посол Росії в Україні Михайло Зурабов "познущався над державним гімном України".

Про це він повідомив "Главкому".

"Коли посол Росії оголошував черговий номер концертної програми, то повідомив, що зараз козачий хор виконає народну російську пісню "Ще не вмерла Україна". Коли хор співав національний гімн України, українські міністри продовжували жувати салати, демонструючи своє ставлення до національного гімну держави. Ніхто з них не висловив протесту і навіть не припинив жувати", - повідомив Соболєв.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Соболєв під час години запитань до уряду в парламенті попросив прокоментувати цей інцидент міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.

У відповідь міністр сказав: "Під час прийому з нагоди національного свята Російської Федерації звучав текст нашого національного гімну двічі. Одного разу було виконано гімни України та Російської Федерації повністю, відповідно до музики. Його (гімн) було оголошено як гімн України. Вдруге це була інтерпретація, як мені пояснили, ця пісня існувала до того, як вона стала національним гімном нашої держави. Я відчув бажання кубанців подати це як наше спільне надбання".

Грищенко зазначив, що під час виконання національного гімну всі представники української влади та громадськості стоячи вітали гімн, як це і належить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram