ГоловнаПолітика

Литвин пригрозив розповісти правду про мовний законопроект

Спікер заявляє про домовленості між політиками.

Литвин пригрозив розповісти правду про мовний законопроект
Фото: segodnya.ua

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин може оприлюднити інформацію про те, які домовленості існували між політичними силами під час розгляду законопроекту про мовну політику.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам.

"Я хочу сказати тим людям, які вправляються у критиці, буцім я зірвав, не дав можливості прийняти рішення, щоб вони заспокоїлися", - сказав спікер.

"Якщо вони не перестануть виступати з інсинуаціями щодо цього, то я скажу правду, чому так сталося у Верховній Раді, хто з ким і про що домовлявся. Думаю, всі це прекрасно знають і тепер шукають, на кого перекласти провину. Не вийде", - зазначив В. Литвин.

На уточнювальне запитання журналістів, чому б йому не повідомити, про які домовленості йдеться, голова ВР відповів, що це "не справа спікера - розповідати про внутрішні процеси, це справа лідерів політичних фракцій".

"Моя справа - закликати до того, щоб працював парламент, щоби знайти певний компроміс. Вважаю, що це правильна лінія. Всі про все знають дуже добре", - зазначив голова ВР.

За словами Литвина, для виходу із ситуації, що склалася навколо законопроекту про мову, слід діяти відповідно до законодавства.

"Буду пропонувати спокійно, виважено підійти до цього питання", - заявив В. Литвин.

Як зазначив спікер, є різні варіанти, зокрема - завершити розгляд питання. Парламент мусить визначитися щодо цього законопроекту. Інший варіант - прийняти узгоджене рішення щодо скерування законопроекту на доопрацювання в профільний комітет, на повторне перше читання або просто повернути суб'єкту законодавчої ініціативи на доопрацювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram