ГоловнаПолітика

Представником ЄП під час касаційного процесу у справі Тимошенко буде Кваснєвський

Касацію у "газовій справі" Тимошенко розглядатимуть 26 червня.

Представником ЄП під час касаційного процесу у справі Тимошенко буде Кваснєвський
Фото: EPA/UPG

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський буде спеціальним посланцем Європейського Парламенту в Україні, який стежитиме за перебігом касаційного процесу у "газовій справі" Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє "Польське радіо".

"Тут йдеться про те, щоб в Україні скоригувати всі помилки, які відсторонили цю країну від нашої спільноти. Колишній президент Олександр Кваснєвський мав серйозну розмову на цю тему з Мартіном Шульцом. І я знаю, що це не буде остання розмова", - сказав Марек Сівєц.

Нагадаємо, раніше Президент Європарламенту Мартін Шульц і прем'єр-міністр України Микола Азаров домовилися, що ЄС направить до України спеціального представника для того, щоб стежити за касаційним процесом у справі Тимошенко.

Касацію у "газовій справі" Тимошенко розглядатимуть 26 червня. Зараз екс-прем'єр відбуває покарання у Качанівській жіночій виправній колонії в Харкові за вироком Печерського районного суду Києва від 11 жовтня 2011 р. Тимошенко засудили до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram