ГоловнаПолітика

ЄС має намір скерувати спостерігача на всі процеси проти Тимошенко

Європа не обмежиться скеруванням свого юриста на касаційний процес у "газовій справі".

ЄС має намір скерувати спостерігача на всі процеси проти Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Президент Європарламенту Мартін Шульц під час переговорів з прем'єром України Миколою Азаровим просив про присутність незалежного спостерігача від ЄС з міжнародним авторитетом не тільки на касаційному процесі в "газовій справі", а й на майбутніх судах з приводу інших справ, включно з ЄЕСУ.

Таку позицію Шульца уточнили в кабінеті президента ЄП.

"На прес-конференції з перекладом сталася плутанина - президент мав на увазі спостереження і за апеляційним процесом, і за майбутніми судами", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у Брюсселі в офісі президента ЄП.

Стосовно визначення конкретного кандидата на таку місію в ЄП констатували, що із цього приводу ще немає новин. "Ми перебуваємо на етапі консультацій з різними кандидатами", - констатували в кабінеті президента ЄП.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив про домовленість із Шульцом про те, що Євросоюз скерує в Україну своїх юристів для участі в розгляді касаційної скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко на вирок у "газовій справі".

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс розгляд касації на 26 червня. Тим часом зараз у Харкові відбуваються судові засідання стосовно ще одного звинувачення, інкримінованого Тимошенко, яке стосується діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". Окрім того, проти екс-прем'єра є й інші звинувачення з боку прокуратури - щодо машин "швидкої допомоги", Кіотського протоколу - які наразі не передано для розгляду в суди.

9 травня 2012 року Генпрокуратура заявила, що через 2 тижні буде готова висунути Тимошенко обвинувачення в причетності до організації 1996 року вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram