ГоловнаПолітика

Портнов боїться "війни" навколо закону про прокуратуру

Радник Президента розповів, як досягти необхідного результату.

Портнов боїться "війни" навколо закону про прокуратуру
Фото: http://focus.ua

Розробка і прийняття нового закону про прокуратуру не повинні спровокувати протистояння.

Про це сказав керівник робочої групи з питань реформування прокуратури й адвокатури Андрій Портнов під час міжнародної конференції з реформування прокуратури в Україні.

Портнов зазначив, що роботу над розробкою й ухваленням закону про прокуратуру необхідно організувати так, щоб вона не переросла у війну, "а ми досягли такого самого результату, якого ми досягли з Кримінально-процесуальним кодексом".

Він наголосив, що під час реформування законодавства про прокуратуру вивчають усі наявні проекти закону.

Портнов також зазначив, що під час підготовки нової редакції закону за основу буде братися Конституція України, водночас будуть враховані висновки Ради Європи та Венеціанської комісії. "Незважаючи на те, що вони були щодо законопроекту, який не рекомендований до ухвалення", - додав він.

При цьому Портнов зазначив, що у висновках Венеціанської комісії викладено ті принципи, на яких потрібно базувати подальшу роботу над законопроектом.

Також керівник робочої групи зазначив, що протягом реформ треба уважно поставитися до питання переходу від чинної системи до нової.

Також Портнов нагадав, що в Україні триває робота над законами про адвокатуру, Раду юстиції, про Державне бюро розслідувань і над законами про адміністративні та кримінальні провини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram