ГоловнаПолітика

Захист Тимошенко задоволений рішенням ЄСПЛ щодо лікування екс-прем'єра

Відмову вимагати від влади України, щоб Тимошенко відправили за кордон, Сергій Власенко вважає не головною.

Захист Тимошенко задоволений рішенням ЄСПЛ щодо лікування екс-прем'єра
Фото: Макс Левин

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко стверджує, що рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про відмову вимагати від уряду України, щоб він дозволив екс-прем'єру лікуватися в клініці "Шаріте" в Німеччині, було цілком очікуваним.

"Ми зверталися в ЄСПЛ після 20 квітня, тобто після побоїв, яких було завдано Юлії Володимирівні, але до переведення її на лікування в лікарню. Нині її лікують у ЦКЛ № 5, тому рішення ЄСПЛ цілком логічне. Воно було для нас очікуваним. але головне інше. В останньому абзаці рішення суду йдеться, що суд залишив двері відчиненими, тож ми можемо звертатися, якщо раптом, не дай Боже, щось зміниться", - сказав Власенко.

Нагадаємо, 30 травня суд ухвалив рішення, в якому відмовився вимагати від уряду України дозволити лікування Тимошенко в клініці "Шаріте" в Німеччині. У рішенні наголошено, що 15 березня 2012 року суд наказав забезпечити Тимошенко "адекватне медичне лікування, розмістивши її у відповідному закладі".

"Було встановлено, що уряд виконав заходи", - зазначають в ЄСПЛ, маючи на увазі лікування екс-прем'єра в ЦКЛ № 5.

"За цих обставин, враховуючи поріг застосування в подібних випадках правила 39 регламенту Європейського суду, суд вирішив, що забезпечувальні заходи має бути скасовано ... Суд продовжує займатися цим питанням, він буде відкритий для заявника, щоб можна було надати нові відомості за статтею 39, якщо цього вимагають обставини", - сказано в рішенні ЄСПЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram