ГоловнаПолітика

Яценюк стане безпартійним

Лідер "Фронту Змін" готується до виборів.

Яценюк стане безпартійним
Фото: http://obozrevatel.com

Лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк має намір на час виборів призупинити членство в партії.

Про це він заявив в інтерв'ю "Коммерсантъ-Украина".

"Я напишу цю заяву - про тимчасове зупинення членства в партії на час виборчої кампанії", - сказав він.

"Вона не потребує схвалення будь-якими партійними органами, тому зараз це технічне рішення, яке необхідно для того, щоб Центрвиборчком зареєстрував мене кандидатом. Безпартійним я буду з 30 липня - на цей день запланований з'їзд партії з висування кандидатів - до 28 жовтня, день виборів", - пояснив Яценюк.

"Я, до речі, хочу відразу розставити точки над i в дискусії про те, "хто кого поглинає": ми "Батьківщину" або вона "Фронт Змін". Кандидати в депутати, що йдуть за партійним списком "Батьківщини", вступають в суспільну організацію "Фронт Змін" - я буду йти як безпартійний кандидат в депутати, але як голова громадської організації "Фронт Змін", а члени нашої партії йтимуть також як безпартійні, але як члени виконкому цієї організації", - додав він.

В цьому контексті Яценюк розповів про торги при розподілі партійних списків.

"Спочатку ми торгувалися, це чесно, а потім кинули цю справу і погодилися з базовим принципом - визначальним є рейтинг партії, так що найбільше в списку будуть представлені члени "Батьківщини", потім ми. Боротьби за місце і порядковий номер у списку між нами не буде", - додав він.

Нагадаємо, раніше лідер "Фронту Змін" заявляв про використання Партією регіонів Верховної Ради як механізму для підвищення рейтингу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram