ГоловнаПолітика

У діях Луценка немає злочину, - адвокати

У справі з'явилися нові обставини.

У діях Луценка немає злочину, - адвокати
Фото: Макс Левин

Адвокати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка просять Апеляційний суд скасувати вирок їхньому підзахисному та припинити його кримінальне переслідування за відсутністю складу злочину.

Відповідну заяву сьогодні під час судового засідання оприлюднив адвокат Луценка Олексій Баганець.

Захисник зауважив, що після подання ним та іншими захисниками апеляції з'явилися нові додаткові обставини, які є підставою для скасування вироку Юрію Луценку.

Зокрема, як зазначив адвокат, 26 квітня стороні захисту стало відомо, що колишні працівники та ветерани МВС зібрали і перерахували на рахунок Держказначейства 644 тис. 216 грн 52 коп., які екс-міністрові ставили в провину як заподіяння матеріального збитку під час організації святкування Дня міліції в столичному палаці "Україна" в 2008-2009 роках.

Окрім того, як зазначив О. Баганець, стороні захисту також стало відомо, що на рахунок Пенсійного фонду перераховано суму, яку нібито було завдано як збиток діями Юрія Луценка та його водія Леоніда Приступлюка під час нарахування останньому грошового і пенсійного забезпечення.

Також адвокат зауважив, що суд першої інстанції не врахував стан здоров'я його підзахисного, зокрема наявність у нього хвороб, які відповідною постановою МОЗ України зараховано до небезпечних, через що така особа не може перебувати в місцях позбавлення волі.

Водночас, пояснюючи необхідність проведення судового слідства під час розгляду апеляційної скарги, адвокат зазначив, що судом першої інстанції не в повному обсязі й односторонньо було проведено судове слідство.

Враховуючи викладене та звертаючись до суду, Олексій Баганець сказав: "Прошу апеляцію задовольнити. Вирок Печерського районного суду Києва скасувати в повному обсязі, кримінальне переслідування припинити за відсутністю в діях Юрія Віталійовича Луценка складу злочину".

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього міністра внутрішніх справ до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна (643 тис. грн компенсації МВС за завдані збитки), з позбавленням права займати керівні посади та рангу державного службовця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram