ГоловнаЕкономікаФінанси

Сбєрбанк Росії закрив справу про реструктуризацію боргу українських держкомпаній

25% боргу будуть прив'язані до показника ВВП України.

Сбєрбанк Росії закрив справу про реструктуризацію боргу українських держкомпаній
Фото: sberbank.ru

Сбєрбанк Росії закрив справу про конвертацію боргу українських держпідприємств "Укравтодор" і КБ "Південне" (Дніпропетровськ) на суму $367,4 млн на євробонди і ноти України на $376 млн, йдеться в прес-релізі банку.

З паперів, які отримає Сбєрбанк Росії, 75% складають єврооблігації України з терміном погашення у 2019 році, 25% - ноти, виплати за якими прив'язані до рівня ВВП України. При цьому в повідомленні стверджується, що Сбєрбанк Росії не зазнає фінансових втрат від реструктуризації.

Згідно з постановою уряду України №60 від 11 лютого, будуть випущені облігації на 284,152 млн доларів і деривативи, прив'язані до зростання ВВП, на 91,847 млн доларів. Ці папери випустять на тих самих умовах, які отримали зовнішні кредитори України під час реструктуризації в листопаді 2015 року.

Міністр фінансів України Наталія Яресько вчора на засіданні уряду говорила про угоду зі Сбєрбанком Росії так: "Нам вдалося домовитися із цим кредитором про такі умови: сума боргу - 367,4 млн доларів, 25% - списання номінальної вартості боргу, тобто 91,8 млн доларів, продовження терміну погашення до 1 вересня 2019 року і оформлення нового боргу облігаціями зовнішньої державної позики та відповідного випуску державних деривативів".

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет Міністрів України ввів мораторій на виплату так званого "російського боргу" за єврооблігаціями на суму 3 млрд 75 млн млрд доларів США, а також на виплату 507 млн доларів США, які КБ "Південне" і "Укравтодор" винні Сбєрбанку. Гроші ці компанії позичили під держгарантії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram