ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко підписав закон про мораторій на експорт лісу

Президент приймав рішення щодо документу три місяці

Порошенко підписав закон про мораторій на експорт лісу
Фото: inspired.com.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон, яким вводиться 10-річний мораторій на експорт лісо- і пиломатеріалів у необробленому вигляді.

У картці відповідного закону на сайті Верховної Ради значиться, що документ підписано 7 липня.

Цей закон парламент ухвалив ще 9 квітня.

Документ передбачає, що тимчасово (на 10 років) забороняється вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту необроблених лісоматеріалів: деревних порід (крім сосни) - з 1 листопада 2015 року, деревних порід сосни - з 1 січня 2017 року.

У пояснювальній записці до законопроекту причиною його внесення названо невдоволення тим, що продаж деревини за кордон став пріоритетним напрямком діяльності суб'єктів господарювання. Тимчасова заборона у вигляді 10-річного мораторію на вивезення за кордон деревини, на думку авторів документа, дозволить направити сировину на підприємства України, створити нові робочі місця, забезпечити значні наповнення бюджету держави.

Статтею 94 Конституції передбачено, що президент протягом 15 днів після отримання закону має підписати його або накласти вето. Водночас з моменту прийняття закону минуло майже три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram