ГоловнаКультура

У Києві показали новий фасад театру на Андріївському узвозі

Художній керівник театру заявив, що архітектор виконав умови проекту.

У Києві показали новий фасад Театру на Подолі, який було зведено на Андріївському узвозі і напередодні спровокував скандал своїм зовнішнім виглядом. Багатьом жителям міста не сподобалася сучасна будівля, що сильно вирізняється із загального архітектурного стилю старовинної вулиці.

Художній керівник театру Віталій Малахов на церемонії, під час якої з фасаду зняли зелену захисну тканину, розповів, що спочатку реставрація проекту йшла за проектом 2006 року. Але в 2015 році з'явився меценат, і проект було перероблено.

"Ми з меценатом дали вказівку архітекторові, щоб театр поєднувався з архітектурою вулиці", - цитує Малахова агентство УНН. На його думку, більшість побажань архітектор Олег Дроздов виконав.

За словами Малахова, новий проект дозволив збільшити кількість глядацьких місць у театрі та сцену. При цьому будівля на два метри нижча, ніж була раніше. "Старий проект був вищим майже на 2 метри. І коли зараз говорять, що театр закриває частину гори... Так він тепер нижчий, ніж планували!" - сказав художній керівник.

Відкриття фасаду супроводжувалося невеликим мітингом, учасники якого кричали "Ганьба!"

Сучасний дизайн театру було розроблено відповідно до думки ЮНЕСКО, що нові будівлі серед історичної забудови повинні підкреслювати старовинні будівлі.

Відкриття нового приміщення Київського академічного драматичного театру на Подолі заплановано на 2017 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram