ГоловнаБлогиБлог Виталия Тараненко

Мажоритарник Бондар ллє воду на млин Партії регіонів?

Самовисуванець, який на час парламентської гонки поєднався з Хмельницькою областю з конкретною метою — пройти до Верховної Ради, Віктор Бондар нарешті скинув опозиційну маску. Саме в образі Робін Гуда його звикла бачити громада 191 виборчого округу (центр м. Старокостянтинів): наперекір регіоналам він зводив дитячі майданчики, розбудовував школи і дитячі садки. Навіть умудрився поскаржитися Президенту Віктору Януковичу на дії його однопартійця і кандидата у народні депутати Миколи Дерикота.  

На власній сторінці у “Фейсбуці” народний депутат VII скликання дав зрозуміти, хто його майбутні політичні однодумці, а з ким — йому не по дорозі. “Глуха опозиція сьогодні можлива, але користі не принесе нікому: ні людям в країні, ні роботі парламенту! Відкидаємо цей варіант”, — написав Бондар. Почули збирачі голосів від ПР, що сказав цей мудрий чоловік? З огляду на те, що нині кожен самовисуванець на вагу золота, беріть цього на замітку — кілька “процедурних обробок” і, як говорив герой Папанова, “клієнт созрєл”. Тим паче, що окремі ЗМІ вважають Бондара лояльним до провданої групи Льовочкіна-Фірташа. 

Дивно, але самовисуванець не лише відхристився від діалогу з опозицією, а й намагається набити собі ціну. “З парламенту у виконавчу владу не піду — без змін в парламенті в інших місцях не має що робити! Деградація парламенту вже давно зупинила розвиток всіє країни! Тому почнемо наводити лад звідси”, — кинув посил Бондар.

Ще більш утопічною виглядає ідея мажоритарника Бондаря зібрати в єдиний кулак сімох переможців з Хмельниччини. “Окремо, в якості мікрозадачі поставив собі за мету об’єднати і зробити потужну команду депутатів які пройшли в округах від нашої (Хмельницької — авт.) області. Така група (а це 7 депутатів) може, крім участі у великій парламентській політиці, забезпечити в першу чергу реалізацію реальних і конкретних змін в області і зокрема в наших районах”, — марить ілюзіями колишній губернатор Дніпропетровщини.

Важко зрозуміти, на яку спільну мову розраховує Віктор Бондар, приміром, з мільйонером Олександром Герегою або чоловіком Богословської Володимиром Мельниченком, котрі йшли як самовисуванці та стали народними депутатами від Хмельниччини. Ці двоє на 100% новоспечені призовники Партії регіонів. Крапка. 

Чи може пан Бондар зазіхнув на “шлюб” зі свободівцем Ігорем Сабієм, який переміг на 189-й мажоритарці, і бютівцем Олегом Лукашуком, який виграв 187 округ? До речі, у коментарі вашому покірному слузі пан Сабій розцінив спроби Бондаря до гуртування подільських нардепів як особистий популізм. “Віктор Бондар, якщо хоче співпрацювати зі мною, то повинен це питання погодити з головою фракції ВО “Свобода” Олегом Тягнибоком. Я командний гравець, а подібні ідеї розцінюю, як особистий популізм конкретного обранця. Тим паче, що нові зміни до регламенту Верховної Ради ставлять депутатське групування під сумнів”, — вважає свободівець.

Справді, відповідно до нового регламенту, депутати мають входити до фракції або депутатської групи. Самовисуванці також можуть об’єднуватися у депутатську групу. Тільки от чисельність такої групи має складати “не менше, ніж чисельність найменшої фракції, що сформована протягом першої сесії”. На сьогодні це 32 депутати — саме стільки “багнетів” має нова фракція комуністів Петра Симоненка.

Також не варто вдаватися до політичної амнезії і посипання голови попелом. Віктор Бондар — колишня людина президента Ющенка, яка гармонійно доповнила кадрову мозаїку президента-регіонала Віктора Януковича: з травня 2010 року Бондара призначено заступником керівника Державної митної служби України, а через рік — переведено на посаду директора організаційно-розпорядчого департаменту митної служби України.

Фото автора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram