«Україна для людей»: канікули

Пам’ятаєте, як у день інавгурації у Верховній Раді перед Януковичем зачинилися двері, мало не стукнувши його по чолу (пізніше, щоправда, йому таки дісталося славнозвісним вінком)? Вже б тоді йому розвернутися і піти… Але ж, ні! Гарант вирішив, що «почує кожного» і залишився виконувати свою програму з геніальною назвою «Україна для людей»…

Бігборди Януковича до кожного свята лише нагадують про невиконані обіцянки
Фото: Макс Левин
Бігборди Януковича до кожного свята лише нагадують про невиконані обіцянки

Здавалося, ну скільки ще потрібно аргументів виборцю, аби не голосувати за продовження нинішнього зухвалого кримінально-тиранічного режиму? Маючи монопольні повноваження – Президент, Кабмін, Верховна Рада, Конституційний суд і т.д. – біло-блакитні «господарники» вже давно могли виконати будь-яку економічну чи політичну передвиборчу обіцянку…

Але чомусь так «історично» стається, що ми забуваємо під якими гаслами, з якою програмою той чи інший кандидат балотувався на виборах.

Два роки – це великий часовий проміжок для політика. Це період – коли потрібно не лише підбивати підсумки, а й чітко питати за обіцяне та виконане.

На сайті Центральної виборчої комісії й досі висить програма Віктора Януковича «Україна для людей». Кожна сторінка має «слід» від печатки ЦВК.

Сторінок ніби й небагато – усього-на-всього 8 – але обіцянок, хоч греблю гати. Причому майже для кожної обіцянки чітко окреслена дата виконання.

Наприклад, Ви, мабуть, не знаєте, що ще минулого року українська армія стала контрактною?

А-от підприємці досі ще не в курсі, коли почнуться 5-річні податкові канікули. Підозрюю, що їх старт намічено Віктором Януковичем на 2015-й рік. Чому аж за 3 роки? – спитаєте Ви. Бо тоді, Віктор Федорович, знову планує «йти» у президенти.

А от, якщо зробить себе довічним керманичем України, то і податкових канікул підприємцям зовсім не бачити. Навіть на папері, бо в житті годі було сподіватися на це й у 2010-му.

А ще – з 2011 року – ПДВ у нас не 20%, а 17%. Не знали? То Ви точно не читали програми «Україна для людей». А варто прочитати. Краще на ніч. Бо казка, вона і є – казка. А передвиборчі вигадки 2010-го, мабуть, добре приспали декого, хто досі вірить у те, що проффесор «почує кожного». Почує, через СБУ та правоохоронців…

Андрій Павловський Андрій Павловський , Експерт з питань соціальної політики
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram