ГоловнаСвіт

Болтон: виведення військ США з Сирії не буде швидким і різким

Советник Трампа публично подтвердил, что анонсированный процесс будет замедлен.

Болтон: виведення військ США з Сирії не буде швидким і різким
Джон Болтон
Фото: 5.ua

Радник президента Дональда Трампа з національної безпеки Джон Болтон заявив, що виведення американських військових з Сирії не буде швидким і різким.

Про це він сказав у неділю, під час візиту до Ізраїлю, пише "Голос Америки".

Болтон сказав у неділю, що виведення військ буде залежати від завдання ураження терористичному угрупованню "Ісламська держава". За словами Джона Болтона, Трамп "хоче, щоб халіфат ІДІЛ було знищено".

Радник американського президента зазначив, що Вашингтон також хоче отримати від Туреччини, що анонсувала нову військову операцію в Сирії, запевнення про безпеку курдських бійців, які є союзниками США, до початку виведення американських військових.

Заява Трампа про виведення американських військ з Сирії, що передбачалося почати в найближчі тижні, викликало широку критику. Слова Болтона стали першим публічним підтвердженням уповільнення процесу виведення військ.

Нагадаємо, 19 грудня президент США Дональд Трамп схвалив виведення всіх американських сил з Сирії. Глава Білого дому заявив, що бойовики "Ісламської держави" вже переможені. Пізніше прес-секретар Білого дому Сара Сандерс заявила, що перемога над ІД не означає припинення існування коаліції.

29 грудня через Сирію евакуювали першу групу американських військових, яка базувалася поблизу іракського кордону в районі Маліка в провінції Хасеке.

Всього в Сирії розташовано 18 баз американських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram