ГоловнаСвіт

У США сенатори підготували резолюцію проти зняття санкцій з компаній Дерипаски

Раніше Мінфін США вирішив зняти санкції з "Русала" Дерипаски.

У США сенатори підготували резолюцію проти зняття санкцій з компаній Дерипаски
Фото: EPA/UPG

Представники Демократичної партії в Сенаті США підготували резолюцію, щоб перешкодити зняттю санкцій США з компаній, підконтрольних російському мільярдерові Олегу Дерипасці. Про це пише The Daily Beast з посиланням на проект резолюції.

Лідер Демократичної партії в Сенаті Чак Шумер напередодні заявив, що підготував резолюцію проти рішення Мінфіну США про зняття санкції з компаній Дерипаски. Шумер додав, що резолюція буде внесена в Конгрес за необхідності.

Водночас він зазначив, що конгресмени продовжать оцінювати підстави для рішення Білого дому зняти санкції з компаній, підконтрольних російському бізнесменові.

Зараз представники Демократичної партії розробляють стратегії, щоб не дозволити адміністрації президента Дональда Трампа зняти санкції з компаній En+, UC Rusal і "Євросибенерго".

Конгресмен від демократів Джим Гаймс підтвердив виданню, що цю тема обговорюють в спецкомітеті з розвідки Палати представників.

Видання зазначає, що в разі реєстрації резолюції для її ухвалення потрібна підтримка більшістю в обох палатах Конгресу США.

Наприкінці грудня Мінфін США оголосив, що планує вивести компанії Дерипаски з-під санкцій, сам він залишиться у списку санкцій. Після оголошення Мінфіну голова ради директорів "Русала" Маттіас Варніг пішов зі свого поста, а акції компанії здорожчали на 25%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram