ГоловнаСвіт

Еврорада призначила дату позачергового саміту щодо "Брекзиту"

Саміт, який раніше скасували, відбудеться 25 листопада.

Еврорада призначила дату позачергового саміту щодо "Брекзиту"
Фото: EPA/UPG

Позачерговий саміт ЄС, присвячений завершенню роботи над угодою щодо "Брекзиту", відбудеться 25 листопада. Про це сьогодні повідомив голова Європейської Ради Дональд Туск, пише Reuters.

"Якщо не трапиться нічого екстраординарного, то ми проведемо зустріч Європейської Ради для завершення угоди щодо "Брекзиту" і надання йому офіційного статусу. Це відбудеться у неділю, 25 листопада, о 09:30", - сказав Туск на прес-конференції у четвер з участю координатора ЄС на переговорах з Brexit Мішеля Барньє.

Саміту передуватиме низка зустрічей, обговорень та заходів з цього питання. Вже відсьогодні усі члени ЄС ретельно вивчатимуть цю угоду, і до кінця тижня посли усіх країн в ЄС зустрінуться для її обговорення.

"Я сподіваюся, що у них не буде багато зауважень", - зазначив Туск.

Очікується, що Єврокомісія завершить роботу над декларацією до 20 листопада, а протягом наступних 48 годин країни Євросоюзу зможуть її оцінити і затвердити до 22 листопада.

Нагадаємо, напередодні парламент Великобританії погодив проект угоди щодо "Брекзиту", після чого документ офіційно оприлюднили на сайті Єврокомісії.

Спочатку саміт планувався на 17-18 листопада, але через затримку з прийняттям рішення у Великобританії його скасували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram