ГоловнаСвіт

CNN подала в суд на адміністрацію Трампа через позбавлення акредитації журналіста

Кореспонденту телеканалу обмежили доступ у Білий дім після перепалки з президентом на прес-конференції.

CNN подала в суд на адміністрацію Трампа через позбавлення акредитації журналіста
Фото: mittromneycentral.com

Американський телеканал CNN подав до суду на Дональда Трампа і його адміністрацію через позбавлення акредитації журналіста телеканалу Джима Акости.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як відомо, журналісту обмежили доступ в Білий дім після перепалки з президентом США на прес-конференції за підсумками проміжних виборів до Конгресу. Акоста задав Трампу кілька незручних запитань. Він почав з питання про "караван" мігрантів, який наближається до кордону США, а потім спробував запитати про те, чи буде продовжуватися розслідування передбачуваного втручання Росії в президентські вибори в 2016 році.

Трамп втратив самовладання вже на першому питанні, і попросив помічницю забрати у журналіста мікрофон, що вона і зробила.

Президент США назвав Акосту "грубою і жахливою людиною", а журналістів CNN - "ворогами народу".

Пізніше Акоста опублікував у своєму мікроблозі Twitter відео, на якому його пропуск в Білий дім конфіскує співробітник Секретної служби США.

У позові проти Трампа CNN також вказав відповідачами ще п'ять осіб. Це глава апарату Білого дому Джон Келлі, прес-секретар Сара Сандерс, заступник керівника штабу з комунікацій Білл Шин, директор Секретної служби Джозеф Клансі і офіцер цього відомства Джон Доу.

Телеканал вимагає відновити акредитацію Акости І наголошує, що на думку редакції CNN, інцидент може негативно відбитися на кожному журналісті, який розповідає про роботу обраних чиновників.

Нагадаємо, Трамп уже не вперше свариться з журналістами і звинувачує їх у тому, що вони упереджено висвітлюють його роботу. Найчастіше президент США конфліктує саме з телеканалом CNN. Влітку минулого року Трамп опублікував твіт, в якому поїзд переїжджав людину з іконкою телеканалу. Через деякий час він видалив пост, але потім виклав ролик, де він "б'є" CNN.

Раніше CNN повідомляв про компромат російських спецслужб на Трампа - про утіхи майбутнього президента з повіями в Москві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram