ГоловнаСвіт

У Тбілісі затримали кандидата в президенти Грузії

На "Фестивалі легалізації конопель" він роздавав самокрутки.

У Тбілісі затримали кандидата в президенти Грузії
Фото: 1tv.ge

На "Фестивалі легалізації конопель", який у суботу проводила в парку "Дедаена" в центрі Тбілісі опозиційна партія "Новий політичний центр - Гірчі", поліція затримала одного з її лідерів, кандидата в президенти Грузії Зураба Джапарідзе.

Джапарідзе раніше виступив проти введення обмежень на куріння марихуани в Грузії, передає Інтерфакс.

Відкриваючи фестиваль у суботу, він дістав з кишені три сигарети-самокрутки, у яких, за його словами, була  марихуана, і став їх роздавати присутнім. При цьому, звертаючись до присутніх заявив, що його дії "протизаконні й очікує реагування правозахисників".

Через кілька хвилин співробітники поліції підійшли до Джапарідзе, після чого відбулося фізичне протистояння з його прихильниками, у результаті чого були затримані близько 10 чоловік. Самого ж кандидата в президенти посадили в патрульну машину й відвезли в невідомому напрямку.

Раніше повідомлялося, що Грузинська православна церква завадила ухваленню законопроекту, який мав легалізувати культивацію марихуани. Конституційний суд країни визнав будь-яке покарання за вживання марихуани незаконним, але досі коноплі в Грузії поза правим полем.

20 вересня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроект, у якому визначено жорсткі правові рамки щодо максимального обмеження і припинення споживання марихуани. Що стосується культивації конопель і експорту марихуани, то влада не збирається форсувати цю ініціативу, вважаючи, що вона має неправильну інтерпретацію в суспільстві.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram