ГоловнаСвіт

Мільярдер Блумберг приєднався до Демократичної партії США

Такий крок породив припущення про його участь у наступних виборах президента.

Мільярдер Блумберг приєднався до Демократичної партії США
Майкл Блумберг
Фото: EPA/UPG

Колишній мер Нью-Йорка 76-річний Майкл Блумберг 10 жовтня приєднався до Демократичної партії США.

Оголошення про це він зробив у своєму Інстаграмі. "Голос Америки" пише, що такий крок може розглядатися як свідчення того, що Блумберг може висунути свою кандидатуру від Демократичної партії на президентських виборах 2020 року.

Блумберг розглядав можливість балотування ще в 2016-му, але не зробив цього, побоюючись приходу до влади Дональда Трампа або Теда Круза.

"Сьогодні я перереєструвався як демократ - я був членом партії протягом більшої частини свого життя - тому що нам потрібні демократи, щоб забезпечити систему стримувань і противаг, якої так гостро потребує наша країна", - заявив Блумберг, оголошуючи про реєстрацію в Демократичній партії.

Майкл Блумберг був демократом до 2001 року, коли він змінив свою партійну належність, щоб балотуватися як республіканський кандидат на пост мера Нью-Йорка. Він переміг на виборах і до 2014 року був мером найбільшого міста Америки, отримавши широку популярність.

Блумберг - один з найбагатших людей планети, зараз його статки оцінюють в 46,6 млрд доларів. У списку Forbes він посідає 13-те місце. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram