ГоловнаСвіт

Трамп знову підтвердив свій намір брати участь у наступних президентських виборах

Президент США сподівається, що серед кандидатів не з'явиться "якась зірка або мислитель".

Трамп знову підтвердив свій намір брати участь у наступних президентських виборах
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News у четвер підтвердив свої плани йти на другий президентський термін у 2020 році.

"Так", - відповів Трамп на запитання, чи збирається він переобиратися на другий термін, пише "Інтерфакс-Україна".

Ведучі телеканалу перелічили Трампу його можливих конкурентів від Демократичної партії на наступних президентських виборах у США. Серед них сенатори Берні Сандерс, Корі Букер, Камала Гарріс, Елізабет Воррен, колишній віце-президент США Джо Байден і колишній держсекретар Джон Керрі.

Трамп відгукнувся про своїх можливих конкурентів скептично. "Зараз вони мені всі подобаються. Я сподіваюся, що всі вони будуть здорові, і що дійдуть до кінця. Я тільки сподіваюся, що не з'явиться якась зірка або видатний мислитель", - сказав Трамп, відповідаючи на запитання, якого з потенційних конкурентів він побоювався б найбільше.

Нагадаємо, Трамп заявляв про плани переобиратися на другий термін ще на початку 2017 року - необхідні документи для участі у виборах 2020 року він підписав у день своєї інавгурації. Пізніше він підтверджував своє бажання.

12 вересня Трамп підписав указ про введення санкцій проти іноземних громадян або компаній, звинувачених у втручанні у вибори США. Згідно з повідомленням, санкції заморозять активи, обмежать доступ до фінансової системи США, а також заборонять американцям інвестувати в компанії, які потрапили під відповідні санкції. Рішення про введення санкцій, згідно з указом, ухвалить Державний департамент і Міністерство фінансів США.

Розслідування ймовірного втручання Росії у президентські вибори в США триває з серпня 2016 року. Спецпрокурор Роберт Мюллер з'ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції суперника Трампа від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

У лютому заступник генпрокурора США Род Розенштейн заявив про намір Вашингтона домогтися екстрадиції 13 росіян, яких звинуватили у спробі вплинути на американські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram