ГоловнаСвіт

Блумберг підтвердив бажання балотуватися в президенти США

Мільярдер засмучений рівнем дискусій серед кандидатів

Блумберг підтвердив бажання балотуватися в президенти США

73-річний мільярдер Майкл Блумберг вперше заявив, що розглядає можливість балотуватися на пост президента США. Про це він сказав в інтерв'ю The Financial Times.

Блумберг поскаржився на якість дебатів кандидатів у президенти.

"Я вважаю, що рівень міркувань і дискусій гнітюче банальний, обурливий і образливий для виборців", - сказав він. За його словами, американське суспільство заслуговує "набагато кращого".

Блумберг повідомив, що може почати своє висування в березні.

Наприкінці січня The New York Times написала, що Майкл Блумберг доручив своїм друзям і соратникам опрацювати плани його можливого включення в боротьбу за пост президента США як незалежного кандидат. Він заявив про готовність витратити на виборчу кампанію $1 млрд.

Майкл Блумберг посідає 14-те місце серед найбагатших людей планети і восьме серед 400 найбагатших американців за версією журналу Forbes. Статок бізнесмена на 27 січня 2016 року оцінювався у $36,4 млрд. Протягом 12 років він обіймав посаду мера Нью-Йорка.

Значні кошти він заробив завдяки широкому використанню у фінансових колах і засобах масової інформації того, що називають «машиною Блумберга». Це масштабна і дорога система збору фінансових даних про компанії та економічні системи різних країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram