ГоловнаСвіт

Росія завдала авіаударів по Ідлібу

Було проведено близько 30 бомбардувань.

Росія завдала авіаударів по Ідлібу
Фото: EPA/UPG

Військово-космічні сили Росії, за даними правозахисників і повстанців, проводять бомбардування об'єктів в провінції Ідліб, що є оплотом повстанців у Сирії, повідомляє Немецкая волна.

У вівторок, 4 вересня, було проведено близько 30 бомбардувань, повідомила Сирійська наглядова рада з прав людини (SOHR). Цю інформацію підтвердив агентству dpa і один з командирів сирійського "Фронту національного звільнення" (NLF).

За даними турецького державного агентства Anadolu, винищувачі і бомбардувальники ПКС Росії завдають ударів по житлових районах і позиціях збройної опозиції в провінції Ідліб, а також на півночі провінції Хама.

Авіаудари повинні підготувати наземний наступ сирійської урядової армії на Ідліб - останній великий регіон в Сирії, що все ще перебуває під контролем противників режиму президента Башара Асада, наголошує dpa.

Організація Об'єднаних Націй попереджає, що наступ на Ідліб може привести до найбільшої гуманітарної катастрофи 21-го століття. Світ не повинен, "як сновида, рухатися до цієї кризи", заявив заступник генсека ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок у вівторок, 4 вересня, в Берліні. У провінції Ідліб на північному заході Сирії проживають орієнтовно три мільйони мирних громадян.

Нагадаємо, військовий конфлікт між режимом Асада і різними угрупованнями його супротивників, а також терористичними формуваннями триває з 2011 року. В результаті військових дій загинули сотні тисяч людей.

Днями стало відомо, що США готові завдати удар по Сирії, якщо сили Асада використають хімзброю для повернення Ідліба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram