ГоловнаСвіт

Дипломат назвав 3 критерії, згідно з якими Німеччина обере, кого підтримати на виборах в Україні

Приїзд Меркель в Україну перед виборами можна буде вважати знаковим.

Дипломат назвав 3 критерії, згідно з якими Німеччина обере, кого підтримати на виборах в Україні
Фото: EPA/UPG

Німеччина підтримає на виборах тих українських політиків, які віддані подальшому проведенню реформ, хто, незважаючи на всі труднощі, підтримує виконання Мінських угод, а також не визнає популізму.

«Німецький федеральний уряд і політичний бомонд країни підтримує однозначно тих українських політиків, практичні дії яких відповідають декільком важливим критеріям», - розповів в інтерв'ю LB.ua посол України в Німеччині Андрій Мельник.

Перший і головний критерій - реальна відданість реформам. «Усі, хто не на словах, а на ділі просуває не завжди популярні, але необхідні системні реформи, можуть сміливо розраховувати на підтримку офіційного Берліна. Йдеться і про реалізацію ідеалів Революції гідності в інтересах людей», - сказав посол.

Наступний критерій - це підтримка виконання Мінських домовленостей, оскільки Німеччина і Франція є ключовими міжнародними посередниками для припинення російської агресії на Сході. Тим паче, Мінські угоди фактично є складовою частиною коаліційної угоди. «Тому підтримка німецької влади буде на боці тих політичних сил в Україні, які на ділі демонструють відданість Мінську - незважаючи на всі складнощі», - вважає Мельник.

Третій, на думку посла, критерій - німецька сторона точно не буде симпатизувати тим політикам, хто відверто сповідує популізм.

«Саме ці три основні фактори, як мені здається, матимуть вплив на ставлення німецького політичного істеблішменту до учасників виборчих перегонів», - сказав Мельник.

Крім того, особливо дипломат підкреслив, що зараз розпочато підготовку до важливого візиту Ангели Меркель до Києва, який відбудеться в листопаді. «Знаковий приїзд голови німецького уряду напередодні виборів - це своєрідне визнання досягнень на шляху реформ президента Порошенка й уряду», - вважає Мельник.

«Іншими словами, вже сам по собі візит канцлера Меркель стане важливим сигналом і символом солідарності з українським народом у його боротьбі за свободу, а також практичної підтримки реформаторських сил», - додав посол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram